Roemeniëcomité Bertem

Project thuiszorg

IMG_5623

Project thuiszorg

Deze zomer hebben het Roemeniëcomité Bertem en de Associatie van Tăut, in samenwerking met ADR en TON, het project thuiszorg opgestart in de deelgemeenten Tăut en Bătar.

Want ook ginder zijn heel wat oudere mensen die slecht te been zijn en weinig of geen toegang hebben tot familiale hulp en/of betaalbare medische verzorging.

Het team bestaat uit één coordinator (Ileana Bors), één verpleegster (Savetuța) en verschillende vrijwilligers. Het project wordt ondersteund door Johny Suru, een ervaringsdeskundige op vlak van sociale en medische diensten en gemeenschapsontwikkeling.

Na 18 maanden moet het project met eigen middelen kunnen werken. We rekenen op subsidies en bijdragen van de Roemeense overheid, maar ook een bescheiden bijdrage van elke persoon die van de thuiszorgdiensten gebruik maakt.

Om het project alle kansen te geven, heeft het Roemeniëcomité Bertem beslist om het vroegere “studiefonds” te vervangen door een nieuw fondswerving. We houden de naam voorlopig op “Project thuiszorg“.

Details over hoe je een bijdrage kan leveren vind je op deze pagina.

Hartelijk dank

Het Roemeniëcomité Bertem